Meer gezondheid, meer energie, meer geld

bij ons kun je onder begeleiding ‘stoppen met roken’ in samenwerking met Rookvrij en fitter.

Hey, wat goed dat jij op deze pagina bent beland. Dat betekent dat jij echt wilt gaan stoppen met roken.

De ervaring leert dat iets willen en ook daadwerkelijk doen twee verschillende dingen zijn. Veel rokers die denken aan stoppen vinden het onwijs spannend om te gaan stoppen. Ze willen wel maar durven niet.

Je moet iets achter je gaan laten wat heel vertrouwd voelt. In plaats van het roken moet je iets anders bedenken op de momenten dat je anders rookte. De twijfel slaat dan toe: “lukt het mij wel om te stoppen?”, “ik heb het al drie keer geprobeerd en toch nog niet gelukt”, “wat ga ik op de momenten doen dat ik me verveel?”.

Op de over mij pagina kun je lezen dat ik zelf ook gerookt heb. Ik wilde gestopt zijn voordat ik kinderen zou krijgen. Het stoppen met roken was ook voor mij lastig. Het heeft heel lang geduurd voordat ik mij een niet-roker vond. Jarenlang bleef ik die sigaret ruiken en altijd bleef die zin om toch weer een sigaret te nemen. Ik wist ook dat ik die verleiding moest weerstaan, anders moest ik weer dat vreselijke traject in van ‘stoppen met roken’. Dat zorgde ervoor dat ik het vol kon houden om niet te zwichten.

Welk excuus gebruik jij om het ‘stoppen met roken’ steeds uit te stellen?

 

Blijf jij roken omdat: 

je die moeilijke stap niet durft te zetten om te stoppen?

je altijd een excuus hebt om niet te hoeven stoppen met roken?

je altijd een excuus hebt om niet te hoeven stoppen met roken?

je wacht tot deze stressperiode voorbij is voordat je gaat stoppen?

je geen afscheid kunt nemen van deze slechte gewoonte?

je het woord ‘definitief’ te confronterend vindt?

je op vaste momenten van de dag rookt en deze niet kan missen?

je bang bent vrienden kwijt te raken als je stopt met roken?

Contact met klanten

Marjon heeft mij ontzettend goed gecoacht. We hebben een hele fijne connectie en zij luistert goed naar je. Ze heeft mij waardevolle tips meegegeven.

Lucianne de Vos

Het heeft mij enorm geholpen om te stoppen met roken. Super bedankt!!!

Semra Aydin

Op 1 mei ben ik gestopt met roken en hiervoor heb ik hulp van Marjon gehad. Marjon was er voor me tijdens de moeilijke momenten tijdens het stoppen. We hebben samen gekeken naar mijn kijk op roken. Dit vond ik fijn en heeft geholpen bij het stoppen. De visualisatieoefeningen hebben me sterker gemaakt in het niet roken. Wat ik ook fijn vind, is dat je op je eigen manier kan stoppen. Met of zonder hulpmiddelen, hoe snel en wanneer. Ik had de volledige controle. Vandaag hebben we onze laatste afspraak alweer gehad. De hulp van Marjon heeft enorm bijgedragen aan het succes van het stoppen. Dankjewel Marjon.

Karel Leeferink

Informatie opzoeken

Op welke momenten rook jij?

 • Is roken voor jou een gewoonte?
 • Zie jij roken als beloning na een drukke dag?
 • Of rook je juist als je wilt ontspannen?
 • Misschien rook jij wel uit verveling?
 • Is een sigaret onmisbaar als je boos of gefrustreerd bent?
 • Heb je de sigaret nodig als troost?
 • Is het roken een rust momentje voor jou?

Wow, Je besluit te stoppen.

Dit is echt een mega goede beslissing!!

Als je dan eindelijk besloten hebt om te stoppen met roken moet je erover nadenken of je dit helemaal alleen kunt of dat je hulp nodig hebt.

De kans dat je stopt met roken is het grootst als je met begeleiding gaat stoppen. Als je met begeleiding gaat stoppen-met-roken betaalt de zorgverzekeraar ook de nicotinevervangers.

Waar bestaat de begeleiding uit?

De begeleiding bestaat uit en handboek en stressbal van Rookvrij en Fitter. Hierin staat veel informatie met opdrachten zodat je je al bewust wordt van je redenen om te roken en om te stoppen met roken.

Tijdens het intakegesprek onderzoeken we je motivatie, triggermomenten en valkuilen en natuurlijk hoe je hiermee omgaat als je gestopt bent. Ook bepaal je tijdens de intake je stopdatum.

Na de stopdatum krijg je nog 4 gesprekken. Hoeveel tijd ertussen de gesprekken zit mag je zelf bepalen.

 

Coachingsgesprek
Online coachen

Waar vindt de begeleiding plaats?

De begeleiding kan in Hazerswoude-Rijndijk plaatsvinden als je in de buurt woont, maar het kan ook online. Ik vind het wel heel fijn om mensen te zien tijdens de gesprekken.

Iedereen heeft tegenwoordig whatsapp en daar kun je prima mee videobellen. Als het echt niet anders kan dan kan het ook telefonisch.

Wat levert stoppen met roken je op?

Na 20 minuten: De bloeddruk en hartslag daalt

Na 24 uur: Je longen beginnen aan de grote schoonmaak. Je hoest waarschijnlijk slijm op. Alle koolmonoxide is al uit je lichaam

Na 48 uur: Alle nicotine is uit je lichaam. Je ruikt en proeft al wat beter

Na 72 uur: Je hebt meer energie. Ademen gaat makkelijker

Na 2-12 weken: De longfunctie en bloedsomloop is verbeterd

Na 1 maand: Je conditie is beter geworden en je beweegt gemakkelijker. Als je een rokershoestje had verdwijnt dit

Na 1 jaar: Je risico op hart- en vaatziekten is inmiddels gehalveerd. Je risico op allerlei andere ziekten neemt de komende jaren steeds verder af

Na 5-15 jaar: Het risico op een beroerte is gelijk aan dat van een niet-roker

Na 10 jaar: Het verhoogde risico op longkanker is gehalveerd en het risico op andere kankersoorten verminderd

Na 15 jaar: Het risico op hart- en vaatziekten is gelijk aan dat van een niet-roker

Wie kan zich aanmelden?

 • Elke roker die wil stoppen met roken.
 • Of je nu alleen op feestjes rookt, of dat je een pakje per dag rookt.
 • Je kunt je ook aanmelden als je een e-sigaret rookt of blowt.
 • Het aantal stoppogingen maakt niet uit. Lopen leer je ook niet in 1 poging.

Echter, de zorgverzekeraar vergoedt maar één stoppoging per jaar.