Van uitgeblust, gestrest en een tikkeltje te zwaar naar een vitaal, ontspannen en een goed gewicht!

Bij mij leer je hoe je gezond en vitaal kunt leven

De omslag van een ongezonde naar een gezonde leefstijl

Ik ben mijn leven ongezond begonnen bij twee rokende ouders. In de pubertijd ging ik zelf ook roken, maar ik ben gestopt met behulp van hypnose. Als je stopt met roken voel je je gestrest en wil je deze stress kwijt door je energie kwijt te raken. Hardlopen lukte toen niet vanwege zwakke enkels. Tot mijn 40ste heb ik niet gesport. Toen ik last van mijn knieën kreeg bij bergwandelen werd het tijd om het roer om te gooien. Ik ben begonnen met Nordic Walken en na een paar jaar doorgegaan naar hardlopen, zonder last van knieën of enkels. Ook krachttraining ben ik gaan doen en zo werd ik fitter en fitter. Door de krachttraining verdwenen ook mijn rugklachten.

Ook heb ik ervaring met twee burn-outs. Dit komt veel voor bij vrouwen die perfectionistisch en ambitieus zijn. Je wilt voldoen aan de eisen van je leidinggevende of je klanten en “NEE” komt niet voor in jouw woordenboek. Altijd maar doorgaan en je ‘zwakte’ niet willen toegeven. Het is niet zwak als je niet meer alle ballen in de lucht kunt houden, maar wij vrouwen ervaren dat wel zo. Want wij vinden dat we perfect moeten zijn. 80 of 90% is niet voldoende, wij gaan voor 120%.

Helaas heb ik nu ook ervaring met borstkanker. In maart 2021 werd dit gediagnosticeerd. Eerst borstsparende operatie en toen dat niet voldoende bleek volgde drie weken later een borstamputatie. Ik prijs me gelukkig dat ik geen chemokuur of bestralingen hoef te hebben. Ik heb wel besloten de hormoontherapie niet te doen. Over de hormoontherapie lees je heel veel bijwerkingen als stijfheid, botontkalking, pijnen e.d., en daar moet je dan 5 jaar mee dealen. Ik ga voor een gezonde leefstijl met veel bewegen en lekker naar buiten, genieten van het leven zonder beperkingen door een hormoontherapie. Met deze ervaring kan ik nu andere vrouwen met of na borstkanker of andere vormen van kanker helpen fit(ter) te worden. 

Selfie maken
Fit met boksen

Mijn leefstijlveranderingen

Voor mijn eerste borstoperatie heb ik heel veel gesport om zo fit mogelijk de operatie en eventuele andere behandeling in te gaan. Dit heeft echt heel goed gewerkt voor mijn herstel. Bij de oksel is een lymfekliertje weggehaald, maar mijn arm kon ik al vrij snel weer normaal bewegen. Na de eerste operatie mocht ik even niet meer hardlopen en toen heb ik veel gewandeld om ook voor de tweede operatie weer fit te zijn. Het herstel van de tweede operatie ging ook redelijk snel. Na de operatie meteen weer elke dag gaan wandelen en na 8 weken ben ik weer begonnen met hardlopen. Ik merk dat dit niet alleen fysiek maar ook mentaal heel goed werkt.

Twee maanden voor de operatie was ik al begonnen met afvallen. Ik wist toen nog niet dat ik borstkanker zou krijgen. 6 kilo was ik toen al afgevallen en daar was ik blij mee. Ik zat al zoveel lekkerder in mijn vel. Zonder dieet, zonder jojo effect. Gewoon door mijn eetpatroon iets aan te passen en meer te gaan bewegen. Dit kun jij ook! Lukt het je niet alleen. Laat je dan door mij begeleiden. Samen pakken we alles aan. De voeding, het bewegen en wat er verder nog nodig is. Dat kan stress, slapen of timemanagement zijn. Je hoeft het niet alleen te doen, maar als je klaar bent met dit traject kun je het de rest van je leven wel alleen doen. Hoewel een stok achter de deur altijd fijn blijft.

Ben jij een vrouw tussen de 40 en 65 jaar, misschien al in de overgang? Heb je een druk leven en wil je overal altijd 120% voor gaan?

Dan connecten we met elkaar. Ik ben 58 jaar en wil met mijn ervaring en leefstijlcoachopleiding graag andere vrouwen helpen een fijn en fit leven te leiden met genoeg tijd voor jezelf. Je kunt afvallen en toch lekker blijven eten zodat je dit gewoon lang kunt volhouden en in de toekomst jezelf kunt bijsturen als er toch weer enkele kilo’s aankomen. 

Heb je diabetes type 2? Door afvallen kun je toch weer zonder diabetes verder door het leven. Hoe fijn zou het zijn als je weer fit en veel kilo’s lichter, zonder medicijnen of beperkingen van diabetes, weer gezond verder kunt leven tot op hoge leeftijd! Wie wil dit nu niet ?

Ik begrijp ook dat het niet altijd makkelijk is om uit je comfortzone te komen. En je comfortzone is dat wat je kent en wat je nu al doet. Er is een mooi gezegde “als je doet wat je altijd al deed, dan krijg je wat je altijd al kreeg”. Met andere woorden: als je niets verandert, zal er ook niets veranderen. Dan blijf je die vermoeide vrouw die niet heel blij is met haar leven zoals het nu is: te zwaar, uitgeblust en gestrest. Uit je comfortzone treden en je gedrag veranderen is niet makkelijk, maar iedereen kan het leren. Je gaat het leren met vallen en opstaan, zoals bij alles in het leven. Er is geen fout, alleen verandering en leren. Het is een proces waar een paar maanden overheen gaat. 

Ik heb dit traject van vallen en opstaan verschillende keren meegemaakt en ben er steeds weer sterker uitgekomen. Mijn eerste burn-out duurde vrij lang, bij mijn tweede burn-out wist ik wat ik moest doen en doorliep dat traject veel sneller dan verwacht. Artsen vertelden mij dat de tweede burn-out langer zou duren dan de eerste burn-out, dat wijzen de statistieken namelijk uit. Toen de borstkanker gediagnosticeerd werd wist ik ook wat ik moest doen om mentaal en fysiek sterk en fit te blijven. Ik had vechtlust en wist meteen wat ik wel en niet wilde. Ik ben vooral veel blijven bewegen en lekker vaak naar buiten gegaan. 

Wanneer is dit programma voor jou?

  • Als je je algehele vitaliteit wilt verbeteren
  • Als je bereid bent om te investeren in jezelf 
  • Als je jezelf op nummer 1 wilt zetten
  • Als je graag meer wilt leren over een gezonde leefstijl
  • Als je een duw in de goede richting denkt nodig te hebben
  • Als je minder stress wilt ervaren
  • Als je BMI wel iets lager mag worden
  • Als je minder moe wakker wilt worden
  • Als je zolang mogelijk een gezond leven zou willen
  • Als je er klaar voor bent om nu voor jezelf te kiezen 

Voel je aan alles “JA, dit is wat ik wil!” “Hiervoor wil ik echt gaan“, dan ben JIJ de persoon die ECHT mee moet doen aan dit programma!

Geef jezelf direct op!

Coachingsgesprek
Online coachen

Inzichten na het volgen van dit traject

Je weet wat een gezonde leefstijl inhoudt

Je herkent je eigen valkuilen wat betref voeding

Je weet hoe je met stress kunt omgaan

Je weet hoe je je vitaliteit kunt verbeteren

Je weet hoe je de beweegnormen kunt integreren in je leven

Je kent de betekenis van slaaphygiëne 

Je weet hoe je verleidingen kunt weerstaan

Je hebt inzicht in de voedingsstoffen die je dagelijks inneemt

Resultaat na het volgen van dit traject

Je maakt een waanzinnig begin met afvallen

Je voelt je weer helemaal fit

Je voelt geen chronische stress meer

Je gaat beter slapen

Je kunt je goed ontspannen

Je bent mentaal weerbaar

Je voelt je weer een blij mens

Je staat sterker in het leven

Je bent trots op jezelf

Je bent trots op de behaalde resultaten

Je heb de regie over je gezondheid zelf in handen